Hoofdmassage

Aangezien u letterlijk en figuurlijk alles op de schouders daagt, zijn vaak de nekspieren, en schedelrand spieren strak en gespannen, wat in sommige gevallen kan leiden tot hoofdpijn. Daarnaast komt het veel voor dat het hoofd ‘op slot’ zit, waardoor je belemmerd wordt in je bewegingsvrijheid en het hoofd niet normaal naar links en rechts bewogen kan worden.

Een hoofdmassage is aan te raden voor mensen die erg gespannen zijn en hier niet vanaf komen, mensen met migraine en mensen die tegen een burn-out aan zitten of er al een hebben. Een hoofdmassage ontzorgt u van uw spanningen, daarnaast zorgt een hoofdmassage voor rust en is het een zeer ontspannende massage.

Behandeling Hoofdmassage

Allereerst gaat u op uw buik liggen en wordt met een zachte draaiende beweging de achterkant van uw hoofd gemasseerd. Dit gebeurt in banen van links naar het midden toe, van achter naar het voorhoofd toe en van rechts naar het midden toe. Daarnaast worden de nekspieren heel zacht gemasseerd waardoor de spieren weer kunnen ontspannen.
Vervolgens neemt u plaats op uw rug en wordt het voorhoofd met een draaiende bewegingen gemasseerd met de vingertoppen van de therapeut. Ook hierbij worden de nekspieren heel voorzichtig gemasseerd. Uw hoofd wordt opzij gelegd, waardoor de nekspieren gemasseerd kunnen worden met een zachte draaiende beweging. U voelt zich na een hoofd massage geheel ontspannen.

 

3w Media