Medical taping

Medical Tapen is in Europa een relatief nieuwe methode. We zien dit voornamelijk bij sporters steeds vaker terug. De fundering van Medical Tapen werd in de jaren zeventig in Japan al gelegd. Vanuit de gedachten dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om de gezondheid te behouden en te herstellen, werd er een tapemethode ontwikkeld die dit stimuleert. De achterliggende gedachte hiervan, is dat spieren niet alleen benodigd zijn voor beweging, maar daarnaast ook bepalend zijn voor bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Wanneer spieren niet goed functioneren, kan dit een scala aan klachten en aandoeningen als gevolg hebben.

Cure Tape

Cure Tape is een elastische tape die de spieren en functies ervan ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Vroeger werd bij bijvoorbeeld een omgezwikte enkel, de enkel ingetapet en werden alle spieren daaromheen ook stil gelegd. Op deze manier moesten na de genezing alle spieren opnieuw worden getraind, om weer op de oude kracht te komen.

Cure tape zorgt ervoor dat het eigen lichaamsherstelsysteem wordt geactiveerd, waardoor niet alleen de betreffende spier, maar ook het gebied daaromheen wordt behandeld op een natuurlijke wijze. Na het verwijderen van de tape ondervindt u bijna geen hinder meer en is het traject om weer op oude kracht te komen veel korter.
De Cure Tape is een elastische katoenen tape met een antiallergische lijmlaag. De tape is zeer goed te dragen, omdat het materiaal ventileert. Zelfs bij langdurige toepassing. De cure Tape is 140 % rekbaar wat vergelijkbaar is met uw huid. De lijmlaag van de Tape wordt door lichaamswarmte geactiveerd en hecht zich vervolgens op de huid. Hierna kan de tape niet meer verplaatst worden, vast is vast.

Blessurebehandeling

Wanneer de tape bij een blessure wordt aangebracht, kan men verder sporten of werken. Volledige 100% inspanning is echter af te raden, het is immers een extra ondersteuning die je lichaam nodig heeft omdat het op eigen kracht niet verder kan.

Nekklachten, tennisarm,  golfarm of RSI

Ook voor de mensen die last hebben van nekklachten, een tennisarm,  golfarm of rsi, is de tape een uitermate geschikte uitkomst. Er wordt namelijk niets stil gelegd en de extra ondersteuning resulteert in minder klachten, waardoor je je normale werkzaamheden gewoon kunt voortzetten.

3w Media